خانه هوشمند

اگر در گذشته نه چندان دور خانه‌های هوشمند یک سبک زندگی مجلل به حساب می‌آمدند، اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی به یک ضرورت تبدیل شده‌اند. آیا می‌توانید زندگی بدون گوشی هوشمند را متصور شوید؟ در آینده‌ای نزدیک همین اتفاق برای خانه‌های هوشمند خواهد افتاد.
خانه‌های اتوماسیون شده که جهت بالا بردن استاندارهای زندگی درنتیجه ارتقاء کیفیت زندگی
به کار می‌روند، در نهایت راحتی و آسایش را برای ما به ارمغان می‌آورند. خانه هوشمند در واقع به معنی همکاری تکنولوژی و سرویس‌ها به وسیله یک شبکه ارتباطی است.
شما با استفاده از سیستم هوشمند خانه می‌توانید کنترل زمان آبیاری، سیستم امنیتی، دوربین و سایر وسایل خانه مانند اجاق گاز، یخچال، ماشین لباس‌شویی، سیستم روشنایی، سیستم‌های سرمایشی – گرمایشی و سیستم تهویه هوا را فقط با تلفن همراه خود در دست بگیرید. این کار توسط IOT یا همان اینترنت اشیا امکان‌پذیر است. IOT به معنی اتصال دستگاه‌های مختلف به کمک اینترنت است.
خانه‌های هوشمند از نظر مصالح با خانه‌های معمولی تفاوتی ندارند. با نصب یک سری از تجهیزات می‌توان خانه معمولی را به خانه هوشمند تبدیل کرد و به ارزش ملک افزود.

مدیریت هوشمند ساختمان

مدیریت هوشمند ساختمان شامل پنج بخش اساسی است:
۱- کنترل کننده مرکزی
۲- پروتکل‌های ارتباطی
۳- حسگرها
۴- واسط کاربر (User Interface)
۵- عملگرها (Actuator)

تجهیزات کنترل کننده مرکزی حکم قلب سیستم را دارد. تمامی تجهیزات دیگر از طریق پروتکل‌های ارتباطی با تجهیزات مرکزی در ارتباط هستند. پروتکل ارتباطی مسیری استاندارد و قابل قبول برای تمامی اجزای سیستم است تا اطلاعات را بین خود جا به جا کند. در یک تقسیم‌بندی کلی پروتکل‌های ارتباطی به دو نوع باسیم و بی‌سیم تقسیم می‌شوند. از آنجایی که پروتکل‌های بدون سیم نیازی به بسترسازی ویژه‌ای ندارند، علاوه بر خانه‌های ساخته شده در خانه‌های در حال ساخت نیز قابل نصب هستند. بهترین پروتکل ارتباطی بی‌سیم برای ارتباطات، پروتکل RF یا امواج رادیویی است.
عمده تفاوت بین نسل‌های خانه‌های هوشمند ناشی از تفاوت در پروتکل‌های ارتباطی و نیز کنترل‌کننده‌های مرکزی است. واسطه‌های کاربر، سطح دیگر از ارتباط بین کاربر و سیستم را فراهم می‌کنند. با این تجهیزات کاربران می‌توانند به سیستم فرمان دهند و یا طرح‌های از پیش تنظیم‌شده را به اجرا درآوردند.
سنسورها، یکی از ارکان مهم سیستم‌های هوشمند هستند که گزارش وضعیت محیط را به سیستم منتقل می‌کنند. این اطلاعات می‌تواند شامل دما، وجود دود، شدت نور، رطوبت، حضور افراد و غیره باشد.
گروه عملگرها از اجزای سیستم مدیریت هوشمند ساختمان، در حقیقت لایه اجرایی سیستم هستند. خروجی فرمان‌ها و دستورات کاربر و نیز خروجی برنامه‌های از پیش تعریف شده روی این تجهیزات نمود پیدا می‌کنند. از این گروه می‌توان از رله‌ها و سوییچ‌ها نام برد.

مزایای خانه هوشمند
اگر چه خانه‌های هوشمند هنوز به عنوان فرصتی برای همگام شدن با تکنولوژی و لاکچری بودن صاحبان خانه است، اما مزایای خانه‌های هوشمند فراتر از این موارد است. به زودی هوشمند سازی خانه به جزئی جداناپذیر از سبک زندگی همه خواهد بود. در ادامه به مزایای خانه‌هایی که از سیستم هوشمند استفاده می‌کنند اشاره می‌کنیم.

مدیریت تمام دستگاه‌های خانه از یک مکان
از نظر تئوری، تنها کاری که باید انجام دهید این است که یاد بگیرید چگونه از یک برنامه در تلفن هوشمند و یا تبلت خود بتوانید عملکرد دستگاه‌های خانه خود را کنترل کنید.

انعطاف‌پذیری برای دستگاه‌ها و لوازم جدید
سیستم‌ خانه‌های هوشمند زمانی که صحبت از اضافه کردن دستگاه‌ها و تجهیزات جدید و سایر فناوری‌ها به میان می‌آید، بسیار انعطاف‌پذیر است. امکان ادغام یکپارچه این تجهیزات جدید، کار شما را به عنوان صاحب‌خانه بسیار آسان‌تر می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد تا به آخرین فناوری سبک زندگی برتر دسترسی داشته باشید.

به حداکثر رساندن امنیت خانه
هنگامی که ویژگی‌های امنیتی و نظارتی را در شبکه خانه هوشمند خود وارد می‌کنید، امنیت خانه شما می‌تواند به شدت افزایش یابد.

کنترل از راه دور تجهیزات خانه هوشمند
شما می‌توانید از راه دور وقتی در خانه نیستید تجهیزات خود را کنترل کنید. مثلاً سیستم آبیاری را روشن کنید. یا قبل از رسیدن به منزل با روشن کردن سیستم گرمایشی و یا سرمایشی به دمای مطلوب دست بیابید. دوربین‌ها را چک کنید و یا درب پارکینگ را برای مهمان خود باز کنید.

افزایش بهره‌وری انرژی
بسته به اینکه چگونه از تکنولوژی خانه هوشمند خود استفاده می‌کنید، این امکان وجود دارد که فضای خود را از نظر انرژی کارآمدتر و بهینه‌تر کنید. برای مثال، می‌توانید کنترل دقیق‌تری بر گرمایش و سرمایش خانه‌تان با یک ترموستات هوشمند قابل برنامه‌ریزی داشته باشید که برنامه‌ریزی و تنظیمات دمایی شما را یاد می‌گیرد و سپس بهترین تنظیمات کارآمد انرژی را در طول روز پیشنهاد می‌کند. چراغ‌ها و پرده‌های برقی را می‌توان طوری برنامه‌ریزی کرد که با غروب خورشید به حالت عصرگاهی تغییر کنند، یا وقتی که وارد اتاق می‌شوید یا از اتاق خارج می‌شوید، چراغ‌ها می‌توانند به طور خودکار روشن و خاموش شوند، بنابراین هرگز نگران اتلاف انرژی نباشید.

بهبود عملکرد دستگاه
یک تلویزیون هوشمند به شما کمک می‌کند برنامه‌ها و کانال‌های بهتری را برای مکان‌یابی برنامه‌های موردعلاقه خود پیدا کنید. یک اجاق هوشمند به شما کمک می‌کند تا مرغ خود را به طور کامل بپزید، بدون اینکه نگران پختن بیش از حد یا کم پختن آن باشید. یک سینمای خانگی و سیستم صوتی با طراحی هوشمندانه می‌تواند مدیریت مجموعه فیلم‌ها و موسیقی‌های شما را هنگام پذیرایی از مهمانان آسان‌تر کند.
در نهایت، اتصال لوازم‌خانگی و سایر سیستم‌ها با تکنولوژی خانه هوشمند، کارایی دستگاه شما را بهبود می‌بخشد و به طور کلی زندگی شما را بسیار آسان‌تر و لذت‌بخش‌تر می‌کند!

دسته بندی ها

نوشته‌های تازه

افرا دژ با افتخار همکاری در کنار مدیران فنی، باتجربه‌ی بیش از ۳۰ سال در اجرا و پرسنلی با دانش به‌روز این صنعت، کار خود را به ‌طور رسمی از سال ۱۳۹۱ آغاز نموده و با عضویت در انجمن آسانسور و پله‌برقی استان البرز و اخذ پروانه طراحی مونتاژ از سازمان صمت و صلاحیت پیمانکاری و ایمنی از اداره کار، مصمم همچنان رو به پیشرفت است.